say hi!
Ghent Self Storage toont exact wat in een container past

Is je kot te klein aan het worden? Sla dan je spullen op bij Ghent Self Storage. Magelaan realiseerde logo, signalisatie én website met reservatiemodule.

Deel deze blog

Ghent Self Storage biedtmooie opslagruimtes langs de Afrikalaan, ideaal gelegen dicht bij de Dampoort. Ze klopten bij ons aan voor een nieuw logo, een nieuwe website mét reservatiemodule, en signalisatie in de vorm van een aantrekkelijk campagnebeeld.

Logo voor Ghent Self Storage

Zodra dit marketingbureau in Gent de opdracht krijgt de branding van een nieuw bedrijf aan te pakken, is het nieuwe logo het eerste waarover we ons buigen. Want dat is bepalend voor de look & feel van ongeveer alles wat erop volgt. Bij Ghent Self Storage kozen we voor een ontwerp dat in één oogopslag duidelijk maakt wat het bedrijf precies doet: een veilige opslagruimte aanbieden voor ongeveer alles. In de containers van Ghent Self Storage past inderdaad vrijwel alles en het past altijd. Dat laatste is trouwens de slogan.

Het logo in een aantal tinten blauw ziet er werkelijk net zo uit als het interieur van het opslagbedrijf. Je ziet gestileerde containers links en rechts en in het midden een lange gang. Vergelijk het logo even met de foto van de binnenkant van Ghent Self Storage op de website. Frappante gelijkenis, toch?

“Het logo in een aantal tinten blauw ziet er net zo uit als het interieur van het opslagbedrijf.”

Campagnebeeld Ghent Self Storage

We mochten ook een campagnebeeld ontwerpen dat het aanbod van Ghent Self Storage – opslagruimte dus – aantrekkelijk zou voorstellen. Dat beeld zou in eerste instantie op de bestelwagens worden gekleefd die het bedrijf verhuurt aan particulieren. Puik idee, want deze wagens fungeren dan meteen als aantrekkelijke, rondrijdende reclameborden.

Een brainstorm leidde onze illustrator naar het beeld van een eekhoorn. Dit fotogenieke beestje staat erom gekend vlijtig noten te verzamelen in de herfst en die dan veilig te stockeren om de winter door te komen. Onze illustrator startte met een schets van een eekhoorn in het midden van een zee van nootjes, en maakte daar vervolgens een overtuigend beeld van.

Het hoofdkleur van het campagnebeeld is bruin – een blauwe eekhoorn zou een beetje onwerkelijk zijn. Maar dat bruin contrasteert wonderwel met de prominent aanwezige blauwe tinten op de website. Alle illustraties en iconen op de website zijn trouwens van de hand van onze illustrator Steven.

“Het hoofdkleur van het campagnebeeld is bruin en contrasteert wonderwel met de prominent aanwezige blauwe tinten op de website.”

Website Ghent Self Storage

Ook de website van Ghent Self Storage is het product van Magelaan. We kregen de opdracht niet alleen een mooi webdesign uit te denken, maar ook een reservatiesysteem uit te werken. En dat maakte de programmatie iets complexer. Het belang van de gebruiker én de eenvoud van het reservatiesysteem stonden voorop.

Gebruiksvriendelijkheid was inderdaad het uitgangspunt. Heb je een opslagruimte nodig, dan zie je met een simpele druk op het containermenu welke types container er beschikbaar zijn en hoe groot ze zijn. Aan de hand van makkelijk te interpreteren tekeningen merk je heel vlug wat er precies in dat type container kan.

“Gebruiksvriendelijkheid van de website was het uitgangspunt.”

Een voorbeeldje:

  • In een kleine container van 3 m kan je 6 europaletten naast elkaar kwijt, of 24 niet-gestapelde stoelen.
  • Een medium container van 6 meter biedt plaats aan 12 europaletten of 48 stoelen.
  • In een large container van 12 meter leg je 28 europaletten naast elkaar of 96 stoelen.

Foto’s voor op de website

Onze fotograaf is erin geslaagd de netheid van de opslagruimtes in beeld te brengen. Hij heeft de binnenkant van de containers gefotografeerd op zo’n manier, dat je je precies in een 3D-weergave bevindt. Je krijgt echt het idee van de grootte, het volume én de veiligheid ervan. Alle containers zijn inderdaad volledig afgesloten, alleen de eigenaar krijgt de sleutel en kan erin. Veiligheid voorop dus én alles staat in functie van een stofvrije hygiëne.

Ons idee? Heeft het team van Magelaan ooit opslagruimte nodig, dan weten we waar we heen gaan. Naar Ghent Self Storage natuurlijk.

Kunnen we jou ook helpen met branding en website?

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!