say hi!

Vanuit ons marketingbureau in Gent creëren en optimaliseren we de on- en offline campagnes van onze klanten. Inderdaad, twee kanalen want die versterken elkaar.

Deel deze blog

Op zoek naar een on- en offline marketingbureau in Gent?

Al sinds 1985 – nu al 34 jaar lang – verzorgt Magelaan, marketingbureau in Gent, de marketing van tal van bedrijven. Lag de nadruk in 1985 nog op print, dan slaat de slinger nu door naar online. Toch behoort offline marketing nog niet tot het voltooid verleden, daar zijn we van overtuigd. We zijn nog steeds fan van een combinatie van online en offline. Eerlijk? Het maakt niet uit of je nu een website wilt, een brochure of een nieuwe huisstijl. Zolang je je doelgroep niet bereikt, mag je communiceren waarover je wilt. Maar of je in dat geval je doelstellingen zal halen, is een andere vraag. Alleen degelijk marktonderzoek, het bijbehorende marketingadvies én een combinatie van online en offline marketing zorgen ervoor dat je boodschap doel treft.

Wat doet Magelaan, ervaren marketingbureau in Gent?

Wat wij als marketingbureau in Gent allemaal doen, laat zich niet in een twee drie samenvatten. Punt is dat Magelaan zich bezighoudt met offline én online communicatie. En dat doen we heel bewust. Door een combinatie van offline en online marketing breng je je boodschap of product immers een pak sterker onder de aandacht bij de jouw doelgroep. Voor het verspreiden van je boodschap bestaan er verschillende kanalen, maar niet elk kanaal is even nuttig voor jouw product of dienst. We beschouwen het als een eer uit te zoeken welke kanalen voor jou het beste resultaat opleveren. Dat doen we via een grondig marktonderzoek (waarvoor je trouwens de overheid kan laten mee betalen), waarna we de resultaten uitschrijven in een marketing- en communicatieadvies, indien gewenst stellen we zelfs een doordacht communicatie- en marketingplan voor je op.

Pas dan zetten we de resultaten om in een zo efficiënt mogelijke online en offline strategie met maar één bedoeling: jouw business te doen groeien.

Greep uit het online aanbod van Magelaan, marketingbureau in Gent

1. SEO of optimaliseren voor zoekmachines

We realiseren niet alleen een prachtige website voor je, maar zorgen er ook voor dat die gevonden wordt. Om dat te bereiken volgen we de principes van SEO, zoekmachineoptimalisatie dus, en dat doen we als volgt. Het Magelaan-team:

 • geeft je website een zo logische en plat mogelijke structuur, kwestie van het Google zo gemakkelijk mogelijk te maken,
 • optimaliseert elke individuele webpagina en url rond een uniek zoekwoord waarop wordt gezocht,
 • voorziet alle tekst van de juiste koppen en de nodige subtiel herhaalde zoekwoorden,
 • zorgt voor de juiste interne en externe links,
 • genereert waardevolle links van externe websites met een hoge autoriteit.

Onze getalenteerde webdesigners bieden hierin een enorme meerwaarde. Onder meer door de mooie lay-out van je website blijven bezoekers langer op je pagina’s.

Het resultaat van al deze SEO-inspanningen? Je scoort hoger in Google zonder dat je daarvoor hoge sommen aan online advertenties hoeft te betalen. Je doelpubliek op een organische manier bereiken, heet dat. Het lijkt allemaal makkelijk, maar dat is het niet. Mensen voeren dagelijks miljarden zoekopdrachten in in Google en de concurrentie wordt met de dag groter. Soms zal het nodig zijn te adverteren om meer op te vallen. Daar helpen we je ook bij.

2. SEA of adverteren in zoekmachines

Het verschil met SEO? Voor SEA betaal je voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten. Onze jarenlange ervaring met (ook offline) campagnes biedt hier een groot voordeel. Want de keuze van de juiste woorden is cruciaal, ook hier. Alles draait rond de juiste adwords. Zodra je verkeerde adwords gaat gebruiken in je SEA-campagnes op Google, loop je het risico veel geld te verliezen. Dat proberen we uiteraard te vermijden.

Onze SEA-specialist:

 • voert een grondig sleutelwoordenonderzoek uit,
 • optimaliseert de online advertenties voor jou,
 • en toont die op de meest efficiënte manier aan de juiste doelgroep tegen de voordeligste prijs.

3. Contentmarketing en SEO-copywriting als extra troef

Ook contentmarketing maakt onderdeel uit van de SEO-aanpak en copywriting van ons marketingbureau in Gent.

 • We vullen je website stuk voor stuk met geoptimaliseerde webpagina’s die unieke en waardevolle informatie bieden. Google koppelt die teksten dan aan de juiste zoekopdrachten.
 • We schrijven blogs die we optimaliseren rond andere sleutelwoorden dan die waarrond we je website hebben opgebouwd. Deze blogs bieden dan een antwoord op andere, aanvullende zoekopdrachten.
 • Dat is trouwens nodig, want mensen voeren ontzettend veel verschillende zoekopdrachten in. Neem zelf de proef op de som: typ even een zoekwoord in op answerthepublic.com. Je staat verteld van het fenomenaal aantal vragen die mensen over dat onderwerp in Google invoeren.

4. E-mailmarketing en socialmediamarketing

Ook in deze socialemediatijden blijft het versturen van digitale nieuwsbrieven een goed idee. Zo breng je je nieuwtjes rechtstreeks in de mailbox van talloze geïnteresseerde klanten en prospects. We helpen je je boodschap te verpakken in mooi gelay-oute nieuwsbrieven. Via socialmediamarketing of socialmedia-advertising – op Facebook, Twitter, Linkedin – vergroten we de zichtbaarheid van je bedrijf en zorgen we ervoor dat je brand steeds sterker wordt.

Voor blogs, nieuwsbrieven, website-updates, Google Analytics-analyses en conversatieplannen voor je sociale media bieden we zelfs contentabonnementen aan.

Meer weten over Magelaan, on- en offline marketingbureau in Gent?

Meer weten over hoe Magelaan als neutrale partij met je meedenkt en je begeleidt op het vlak van marketing? Wil je feedback over je aanpak van een bepaald project? Van plan om een campagne te voeren? Op zoek naar een nieuwe naam? Neem gerust contact met ons op, en we beantwoorden je vraag zo goed mogelijk.

We zijn niet voor niets het oudste en meest ervaren marketingbureau in Gent. Of toch ongeveer.

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!