say hi!

Alert luisteren en proactief meedenken levert prachtresultaat op

In 2017 klopte Vanheede bij ons aan met de vraag of we hun duurzaamheidsverslag konden opmaken.

“En daarmee bedoelen we niet alleen maar vormgeven, maar echt met ons meedenken, ons begeleiden en ons ondersteunen. Want alleen door onze hersencellen samen aan het werk te zetten slagen we erin een document te creëren dat impact heeft”.

Het moet zijn dat we het goed doen, want dit jaar maken we al voor de vijfde keer hun duurzaamheidsrapport op.

“Elke nieuwe editie is een schot in de roos, daar hebben we het volste vertrouwen in.” - Kim Delvoye.

Aanpak

Het duurzaamheidsverslag van Vanheede is altijd het resultaat van een intense samenwerking en een typevoorbeeld van een proces in wording. Voortdurend communiceren we heen en weer, stellen we dingen in vraag, geven we opbouwend advies.

Ten tijde van het opmaakproces staat de telefoon niet stil. Samen hebben we het over het globale concept, wat gaan we communiceren, hoe doen we dat... De grote lijnen staan altijd vast, de details sturen we voortdurend bij.

Het doel is steeds hetzelfde: maximale waarde creëren.

Concept

De huisstijlkleuren geel en groen vormen de rode draad in alle duurzaamheidsverslagen van Vanheede. Zij zorgen ervoor dat alle teksten over de 5 P’s waar het afvalverwerkende bedrijf zich op richt, harmonieus en mooi met elkaar verbonden zijn.

Het duurzaamheidsverslag is echter niet alleen een pure goednieuwsshow.

In de laatste edities verschuift de aandacht steeds meer naar de Europese ESG’s en dat is de jury van de Sustainability Awards niet ontgaan. De evenwichtige aandacht, ook voor de soms negatiever zaken, viel hen positief op en kreeg een mooie vermelding in hun rapport.

Duurzaamheidsinitiatieven zijn niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. Om de boodschap behapbaar uit te leggen aan het grote publiek, werkten we een mooie presentatie uit.

Let’s create together!

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!