say hi!

Op zoek naar een logo? Laat een deskundig grafisch bureau je logo ontwerpen. Want alleen zo krijgt je bedrijf de professionele uitstraling die het verdient.

Deel deze blog

Logo ontwerpen? Niet zo makkelijk als het lijkt

Herinner je je deze nog? “Zeg niet zomaar banaan tegen een Chiquita!” We zijn er zeker van dat je nu ook het logo van Chiquita voor ogen hebt. Inderdaad, zo belangrijk is een logo. Een logo ontwerpen is géén fluitje van een cent.

Een professioneel logo:

 • geeft vorm aan je huisstijl,
 • spreekt je klant of doelgroep aan,
 • is niet minder dan de afspiegeling van je bedrijf,
 • valt op en onderscheidt zich positief in de massa,
 • maakt duidelijk waar je voor staat en waar je voor gaat,
 • draagt in grote mate bij tot je naambekendheid en uitstraling.

Toch wel een hele boterham, niet? Denk je eraan je logo te laten ontwerpen door de buurjongen? Of door een vage kennis, die vriend van een vriend van een vriend? Ons advies? Denk daar toch iets grondiger over na, want een logo is te belangrijk om over te laten aan een amateur.

‘Zeg niet zomaar banaan tegen een Chiquita!’

Wie kan jouw professioneel logo ontwerpen?

Weet je wat je het best voortdurend in het achterhoofd houdt? Dat jouw logo drager is van jouw imago. Je logo moet dus herkenbaar zijn voor je klanten en prospects, het hoort je visie, je missie én je waarden duidelijk te maken in één oogopslag. Het spreekt vanzelf dat je voor het maken van een logo meer nodig hebt dan wat input op basis van algemene richtlijnen zoals kleur, grootte, liggend of staand… Wil je een professioneel logo ontwerpen voor je zaak? Dan klop je het best aan bij een deskundig en ervaren grafisch bureau zoals Magelaan. In de 34 jaar dat we bestaan, hebben we al ettelijke logo’s gerealiseerd. Bij geen enkele deden we dat over één nacht ijs. Want zo belangrijk is een logo.

Zo realiseren we het voor jou perfecte logo

Je logo moet passen bij de uitstraling van je bedrijf. Daarom is een verkennend gesprek over visie, missie, waarden, product, uitstraling en boodschap van levensbelang om het voor jou perfecte logo te ontwerpen. Samen houden we eerst een uitgebreide babbel, daarna gebruiken we elk mogelijk detail als inspiratiebron. De basis van je logo heb je zelf in de hand. Jij kiest of je gaat voor een strak, stijlvol of speels logo. Ons ervaren team van grafisch ontwerpers en vormgevers gaat verder op die basis en zorgt voor de perfecte grafische uitwerking ervan.

Ook belangrijk om te vermelden. Een logo moet passen op verschillende dragers – affiche, website, wagen, briefpapier – en op elk van die dragers even herkenbaar zijn. We geven jou alvast deze gratis gouden tip mee. Zorg ervoor dat je logo één eenvoudig geheel vormt, makkelijk te herkennen én te gebruiken op verschillende dragers.

Jouw logo ontwerpen praktisch

Na het grondige kennismakingsgesprek bezorgen we je meerdere voorstellen. Volstaan die niet, of vind je dat we hier en daar nog wat moeten sleutelen en bijsturen, dan doen we dat, tot je 100% tevreden bent. Uiteraard bezorgen we je ten slotte het logo in verschillende formaten en bestanden.

Eerste extra. Indien je dat wilt, realiseren we voor jou ook een volledige huisstijl. We leggen dan de kleuren, lettertypes en lay-out vast in een huisstijlhandboek. Bedoeling ervan is duidelijke richtlijnen te geven zodat iedereen je huisstijl overal en altijd consequent toepast, zowel on- als offline.

Tweede extra. We kunnen dat alles voor jou vertalen naar al dan niet drukklare documenten, zoals:

 • visitekaartje
 • briefhoofd of briefpapier
 • factuur, bestelbon, offerte, envelop
 • bedankingskaartje
 • e-mailhandtekening
 • header website
 • afbeeldingen voor sociale media

Wil je je eigen professionele bedrijfslogo?

Laat dan je logo ontwerpen door een deskundig grafisch bureau die van wanten weet. Want alleen zo ben je er zeker van over een logo te beschikken dat je echt professioneel kunt noemen. Alleen zo krijgt je onderneming de professionele look en de daarbijbehorende uitstraling die ze verdient.

Kunnen we je helpen?

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!