say hi!

Jaarverslagen bieden een neerslag van de bedrijfsactiviteiten in het voorbije jaar. De verplichte cijfertjes kunnen de lectuur wel eens saai maken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Magelaans vormgeving doet wonderen.

Deel deze blog

Update september 2022

Jaarverslagen bieden een neerslag van de bedrijfsactiviteiten in het voorbije jaar. De verplichte cijfertjes kunnen de lectuur wel eens saai maken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Magelaans prachtige vormgeving – meer en meer digitaal – doet wonderen. Vraag maar aan Agfa, Hefboom, Melexis, SOS Kinderdorpen , … En wat dacht je van het duurzaamheidsrapport van Lidl dat we onlangs hebben gerealiseerd?

Op zoek naar de rode draad voor de jaarverslagen

Elk jaarverslag wordt bij ons grondig aan een intern onderzoek onderworpen. We gaan op zoek naar de essentie van het bedrijf en communiceren als dat moet urenlang met de klant om alle broodnodige informatie op te nemen. Vervolgens gebruiken we de huisstijl van het bedrijf als basis om de tekst in de meest aantrekkelijke lay-out te gieten. Daarbij volgen we slechts één premisse: de inhoud primeert, zo gestructureerd mogelijk.

Het resultaat van dat onderzoek?

Jaarverslagen zijn bij ons nooit gortdroog, maar bestaan altijd uit talloze kleurrijke pagina’s en overzichtelijke tabellen. Subjectieve quotes van werknemers doorspekken de objectieve gegevens. Hoofdstukken onderscheiden we door kleine nuances in lay-out en kleurgebruik. Illustraties en foto’s zijn altijd veelzeggend en mooi: ook hier gaan we in de eerste plaats voor schoonheid.

Meer en meer digitaal

De snellere vraag naar info en het versnipperde mediagebruik zorgt ervoor dat de manier waarop jaarverslagen worden gelezen, enorm verandert. Alle info moet in één oogopslag gezien, gelezen en geïnterpreteerd worden. Treffende beelden en aantrekkelijke infografieken vervangen de vroegere lappen tekst. Jaarverslagen worden momenteel aan de man gebracht in de vorm van kleine websites, waar hoofdpunten slechts een klik verwijderd zijn van de achterliggende informatie. Steeds aanwezig voor wie meer wil. Al die belangrijke info in één oogopslag aan de man brengen, is een uitdaging die Magelaan maar al te graag aangaat.

Kunnen we ook wat voor jou betekenen?

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!