say hi!
Op zoek naar de perfecte websitebeveiliging?

Wil je dat je website gevonden wordt? En als betrouwbaar wordt beschouwd? Dan hoor je je website op zijn minst te beveiligen met een versleutelde https-verbinding.

Deel deze blog
Https? Wat is dat voor een beest? We leggen het hieronder eenvoudig uit en vertellen je tegelijk waarom https écht nodig is. Eén ding is zeker. Wil je werk maken van websitebeveiliging? Maak dan in de eerste plaats werk van https.

Wat is https?

Https is de afkorting van Hypertext Transfer Protocol Secure. Via https maakt een browser een veilige verbinding met een website. Dat betekent dat de gegevens die bezoeker en website uitwisselen versleuteld of onherkenbaar worden gemaakt. Denk aan login en paswoord. Pas nadat de gegevens zijn aangekomen bij de bestemmeling krijgen ze opnieuw een herkenbare vorm.

Http – zonder S – beschikt niet over deze vorm van websitebeveiliging, hackers kunnen de gegevens dus onderscheppen en misbruiken. Bij https – mét de -s van safe – slagen kwaadwilligen er niet in de data te ontcijferen omdat ze de sleutel daarvoor niet hebben. En daarmee zet je alvast een reuzenstap naar een beveiligde website.

Wil je werk maken van websitebeveiliging?

Maak dan in de eerste plaats werk van https, en wel om deze 5 redenen.

1. Je beveiligt je gegevensuitwisseling

Onder gegevensuitwisseling hoort alles wat je via invoervelden op websites verstuurt. Denk aan het invullen van persoonsgegevens, aanmelden voor een nieuwsbrief, uitvoeren van een online betaling. Bij https ben je zeker dat de informatie écht van de website komt, dat er niet mee gesjoemeld is en het geen phishingsite betreft.

2. Je krijgt meer vertrouwen van je bezoekers

Met https win je het vertrouwen van je websitebezoekers. Met een ssl-certificaat en een https-verbinding zorg je ervoor dat je bezoeker er 100% zeker van is dat hij op een legitieme website is terechtgekomen. In de adresbalk van de browser zien bezoekers voor de https:// een versleuteld icoontje staan. Dat creëert alvast een veilige én professionele indruk.

3. Je website wordt als veilig getoond in Google

En dat zorgt er uiteraard voor dat meer bezoekers klikken op je website als ze die zien opduiken in de zoekresultaten. Google wil het internet veilig maken en vindt het enorm belangrijk dat gegevens goed worden afgeschermd. Daarom maken ze in de zoekresultaten de https:// zichtbaar bij websites die over een dergelijke veilige verbinding beschikken.

Het gevolg hiervan? De bezoeker ziet in één oogopslag dat je website beveiligd is en zal daarom vaker doorklikken.

Google gaat zelfs verder. Websites die geen ssl-certificaat hebben en dus gebruik maken van een standaard http-verbinding markeert de zoekmachine als onveilig. En dat jaagt uiteraard alle bezoekers weg.

4. Je rankt hoger in Google

Een mooie extra? Een https-website is één van de factoren die Google in rekening brengt voor je ranking. Heeft je website een http-verbinding – zonder -s – dan zal je laag ranken. Op mobiel worden http-websites al niet meer getoond. Met een https zorg je er dus voor dat je website gevonden wordt.

Een https maakt het bovendien mogelijk om het http/2-protocol te gebruiken. Daarmee verbeter je de laadsnelheid van je website en laat ook dat een rankingfactor zijn. Je merkt het, de websitebeveiliging start met https maar levert enorm veel bijkomende voordelen op, zoals hoger scoren in Google.

5. Je voldoet aan de eisen van de GDPR

Doet de GDPR een belletje rinkelen? Bedrijven zijn verplicht de verzending of uitwisseling van persoonsgegevens via internet te beveiligen. En dat heeft niet alleen betrekking op bankgegevens. De overheid verplicht een ssl-certificaat bij het verwerken van alle persoonsgegevens.

Websitebeveiliging? Zet een https-sleutel op je website!

Je beveiligt je huis. Dat doe je toch ook met je website?

Hoe doet Magelaan aan websitebeveiliging?

Het migreren van een http- naar een https-website heeft vrij veel voeten in de aarde en moet nauwgezet worden uitgevoerd.

Het Magelaan-team voorziet een ssl-certificaat voor de websitebeveiliging en zorgt er zo voor dat alle verkeer wordt doorgestuurd naar een beveiligde https-verbinding.

We creëren dus een versleutelde verbinding tussen je website en je gebruiker. Verstuurt de gebruiker gegevens via je website, dan worden die eerst geëncrypteerd of versleuteld zodat een mogelijke hacker ze niet kan onderscheppen.

En de kostprijs?

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Tegenwoordig zijn er je voor je websitebeveiliging gratis SSL-certificaten verkrijgbaar. We denken onder meer aan Let’s Encrypt. Kost je niets en doet zijn werk zeer goed.

Kunnen we je helpen?

Wil je je website beveiligen en dat laten doen door een partner met kennis van zaken? Neem dan contact met ons op. We lossen je beveiligingsprobleem graag en meteen op. Je kan bij ons trouwens ook terecht voor andere webgerelateerde zaken zoals webdesign en SEO-copywriting.

Let’s create together!

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!