Surfen voor slechtzienden

Zijn jouw rapporten leesbaar voor slechtzienden? Openbare rapporten dienen voor iedereen toegankelijk te zijn. Ook voor blinden en slechtzienden. Als we zulke rapporten realiseren, volgen we de AnySurfer-regels.

Zijn jouw rapporten wel leesbaar voor slechtzienden? Zoals je weet, dienen openbare rapporten voor iedereen toegankelijk te zijn. Ook voor blinden en slechtzienden. Als we dergelijke rapporten realiseren, volgen we dan ook de voorschriften van AnySurfer. We houden trouwens ook rekening met het grote aantal kleurenblinden onder ons.

Wat is AnySurfer?

De AnySurfer-voorschriften maken rapporten in pdf-vorm toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Vergelijk het met de AAA-tags op websites, maar nu toegepast op pdf’s. Zodra een slechtziende zijn Acrobatinstellingen heeft aangepast en een pdf downloadt, weet het softwareprogramma wat te doen: het toont enkel de essentie van de informatie uit de pdf, doet alle achtergrondfoto’s en kleuren verdwijnen, geeft de titels en de tekst vergroot en zwart op wit weer. Alles met slechts één doel: de leesbaarheid verhogen.
  

Ook voor blinden

Het pdf-leesprogramma van blinden – ook beschikbaar voor tablets - zorgt er op zijn beurt voor dat het document in zijn geheel wordt voorgelezen. Om het tekstbegrip te verhogen krijgen titels, ondertitels en tussentitels de nodige pauzes tussendoor.

Trendrapport Toerisme Vlaanderen als voorbeeld

Fijn nieuws! Magelaan zet het komende jaar zijn stempel op alle communicatie van Toerisme Vlaanderen. Als eerste raamopdracht realiseerden we het trendrapport over het internationale toerisme en volgden daarbij de AnySurfer-voorschriften tot op de komma. Gevolg: letterlijk iedereen kan via het rapport vernemen dat Vlaanderen tachtig procent van de buitenlandse toeristen ontvangt en dat Brussel verantwoordelijk is voor een derde van dat totaal. De aantrekkelijk vormgegeven tabellen en de herkenbare icoontjes zorgen ervoor dat de cijfers lezen en interpreteren poepsimpel wordt.

Wil je dat je website het AnySurfer-label draagt. Klop dan even bij ons aan. We helpen je graag. 

© Magelaan, digitaal marketingbureau in Gent 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zin in meer?
schrijf je dan in voor de Magelaan nieuwsbrief!