say hi!

Je website is niet responsive? Dan loop je een groot risico om de mobiele zoekers te mislopen. Zij zien jouw website ofwel niet, ofwel enkel een pictogram van een doorgestreepte telefoon. Initiatief van Google.

Deel deze blog

Vorig jaar kondigde Google aan dat het niet-responsive websites zou afstraffen. Wie met een mobiel toestel een zoekopdracht invoert, zou naast elke mobielonvriendelijke website een pictogram zien verschijnen van een doorgestreepte telefoon. Nu hoef je echt geen genie te zijn om te voorspellen dat die websites een pak minder bezoekers zullen krijgen. Gelukkig zijn er tal van manieren om dat pictogram en alle negatieve gevolgen ervan te voorkomen. Magelaan kent ze door en door.

Voel je nattigheid?

Is je website responsive – en dus schaalbaar – en al goed te bekijken op de meest gangbare smartphones? Dat kan je vrij gemakkelijk testen op websites zoals MobileTest.me. Kan het hier en daar nog wat beter? Dan optimaliseren we je website graag om dat negatieve Google-pictogram te vermijden. Dikwijls zijn kleine technische ingrepen voldoende, zoals aanpassingen aan de template. Staan de tikelementen bijvoorbeeld te dicht bij elkaar, dan hoeven we in de meeste gevallen enkel de links en de knoppen verder uit elkaar te plaatsen of de lettergrootte aan te passen. We bekijken wat mogelijk is, analyseren je website en bieden je een oplossing op maat aan.

Ga voor een full responsive website

Is je website nog niet responsive? Ga dan zo vlug mogelijk voor een full responsive exemplaar. Want zolang je website niet is aangepast aan mobiel internetten, verlies je klanten. Nu nog meer dan ooit. Google laat immers de mobielvriendelijkheid van je website meespelen bij de beoordeling en ranking ervan. Hoe minder mobielvriendelijk, hoe lager je terecht komt in de lijst van zoekresultaten. Niet goed voor de zakencijfers dus.

Magelaan maakt je klaar voor de toekomst

We maken je website full responsive en zetten je business klaar voor de toekomst. Een toekomst die er met rasse schreden aankomt. Die er eigenlijk vandaag al is. Neem contact met ons op.

Ook geïnteresseerd in deze blog over websitebeveiliging?

Let’s create together!

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!