say hi!

Signalisatie is onmisbaar in een gebouw. Tegelijkertijd is ze een wat onderschat onderdeel van de branding en uitstraling van een bedrijf en dient daarom consequent te worden toegepast. Bekijk wat we deden voor De Punt.

Deel deze blog

Magelaan verzorgde de hele communicatie rond de nieuwbouw van bedrijvencentrum De Punt, dé coworking space Gent of dé plek voor een gezellig kantoor te huur in Gent. Daarmee bedoelen we niet alleen de krant, flyers, uitnodigingen en persberichten, maar ook de signalisatie in het bedrijvencentrum. Een hele uitdaging, want in zo’n mooi nieuw gebouw, naast een ouder deel, moet de signalisatie niet alleen duidelijk maar ook esthetisch ogen. Bovendien moet die passen in het vrij strakke gebouw, aansluiten bij de huisstijl van De Punt én zich onderscheiden van andere signalisaties. Doel bereikt? Oordeel zelf. Wie op zoek is naar een vergaderzaal te huur in Gent, zal ook ter plekke in De Punt niet verdwalen.

De Punt-stip overal aanwezig in de signalisatie

In het onthaal maakt een bedrukte vinyl de hoofdboodschap in één oogopslag duidelijk: ‘Welkom bij De Punt’. Om inkijk vanuit het atrium in de bureaus te vermijden, zit op de ramen een folie waarop een plattegrond prijkt van Gent en Gentbrugge. Het bedrijvencentrum De Punt wordt uiteraard aangeduid met … een ronde stip. De ronde stip in het logo van De Punt komt ook terug in de kapitalen waarmee de blokken A, C en D worden aangeduid. De ronde stip wordt zo de rode draad in het gebouw.

Oog voor het praktische al van bij het concept

Al van bij het concept is het nodig te denken aan de praktijk en het doel van de signalisatie. Waar dient die voor? Waar komt die te hangen? Welke boodschap moet die overbrengen? Qua naamkaartjes was het belangrijk te weten dat er in De Punt veel start-ups komen en gaan. We moesten dus op zoek naar een manier om de naamkaartjes goedkoop te kunnen veranderen. Een forexplaatje op de muur en twee klemmen doen het werk, je schuift er makkelijk een halve A4 tussen.

Kleurrijk werk

Hoe onderscheiden we de verschillende locaties in het gebouw en de functies? Door het gebruik van drie basiskleuren: groen, oranje en blauw. Elk blok in De Punt krijgt zijn eigen signalisatiekleur. De kleurbanden van de vergaderzalen – elk met de naam van een oud-personeelslid – lopen telkens door over de hele lengte van de zaal. Warmte, harmonie en schoonheid zijn het resultaat. Geschilderde iconen op de vloer maken duidelijk waar je kan gaan zitten. Ook de verdiepingen worden weergegeven in een schuine band, telkens weer in hun representatieve kleur. Bijkomende zwarte iconen verwijzen naar de vaste zaken. Die uniformiteit maakt de signalisatie overzichtelijk, duidelijk en vooral mooi.

Let’s create together!

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!