say hi!

Als grafisch ontwerper – ook wel grafisch vormgever genoemd – zorgt Magelaan voor de grafische vormgeving van drukwerk, websites, logo’s & verpakkingen.

Deel deze blog

Wat kan een grafisch ontwerper of grafisch vormgever voor jou betekenen?

Wat een grafisch ontwerper zoal doet? Theoretisch luidt dat als volgt. Een grafisch vormgever zet informatie om in een begrijpelijke visuele vorm. Hoe toevallig is dit? Deze theorie sluit mouwloos aan bij onze core business en onze slogan ‘Communication made simple’. Een grafisch ontwerper geeft ideeën visueel en creatief vorm en werkt die vervolgens technisch uit. Bij Magelaan laten we een briefing altijd volgen door een inspirerende brainstorm die vaak prachtige ideeën oplevert. Vervolgens werken we die ideeën uit en leggen we ze voor aan de klant. Is die niet tevreden met het resultaat, dan doen we verder, net zolang tot hij of zij 100% tevreden is. Ontwerpen blijft immers altijd subjectief. Wat iemand mooi vindt, is altijd heel persoonlijk. En daar hebben we alle begrip voor.


Onze grafisch ontwerper is trouwens bij elke briefing aanwezig, kwestie van alle details van A tot Z uit eerste bron te vernemen:

 • Voor wie is het ontwerp bedoeld, wat is de doelgroep?
 • Wat houdt het ontwerp in? Wat is de boodschap? De waaier van mogelijke antwoorden leidt tot evenveel mogelijke vormen en stijlen.
 • Welk communicatiekanaal wordt gebruikt? Is het bedoeld voor print? Web? Sociale media?

Ook de vraag naar het financiële plaatje is belangrijk, maar die is meer bedoeld voor de klantenbegeleider.

Grafisch vormgever meer en meer specialist

Een grafisch vormgever moet zich met steeds meer uiteenlopende zaken bezighouden. Aangezien de wereld in een sneltreinvaart evolueert, kan de grafisch ontwerper niet anders dan zich te specialiseren rond één bepaald iets. Niemand kan immers alles weten over alles.

Onze grafici hebben zich daarom gespecialiseerd in alles wat branding betreft:

 • (mobiel) webdesign, lay-out voor websites, Facebook-posts en banners, digitale nieuwsbrieven
 • ontwerp voor print, advertenties, brochures, briefpapier, posters, flyers, mailings, verpakkingen, magazineartikelen, boekcovers, roll-up banners, infografieken
 • logo’s en huisstijl

Het goede nieuws hierbij? Het 15 koppen tellende team van Magelaan kan alle specialisaties aan, zowel op het vlak van webdesign, print, logo’s als verpakkingen.

Creatieve eigen stijl is basis

Wie de woorden grafisch ontwerper of grafisch vormgever hoort, denkt meteen aan het ontwerpen van alles wat een bedrijf nodig heeft om naar zijn klanten te communiceren. Creativiteit is hierbij het allerhoogste goed, want zo kenmerkend voor het beroep van grafisch vormgever.

De grafisch ontwerpers bij Magelaan hebben stuk voor stuk hun eigen herkenbare stijl én specialisatie. Wat ze uiteindelijk realiseren en vormgeven is telkens weer mooi, deskundig, professioneel en doordacht. Een van onze medewerkers maakt prachtige illustraties en tekeningen, onder meer voor Boerderijklassen. Een ander voorbeeld? We verwijzen graag naar de cartoon die hij tekende voor copywriter Christine Bonheure, te bewonderen op haar website C’bon. Christine is nog altijd wild van het resultaat.

‘Deze cartoon is zo prachtig! Wie me kent, herkent me in één oogopslag. De tekening toont precies wie ik ben en waar ik voor sta. Volledig in het blauw, mijn lievelingskleur. En mijn favoriete beesten staan er ook bij. Dank je wel, Steven! Perfect!’

Ook de cartoon op de website van Ken je KernTalenten is van de hand van Steven. Omdat we zoveel verschillende ervaren grafisch ontwerpers in huis hebben, vinden we telkens opnieuw de perfecte match, welke grafische opdracht een klant ook voor ons in petto heeft.

Grafisch proces in het kort

Onze grafisch vormgever houdt rekening met:

 • product
 • vorm
 • afmeting
 • typografie
 • lay-out
 • kleurgebruik
 • keuze van de juiste illustraties en foto’s
 • technische specificaties voor drukwerk

Hij heeft daarbij maar één bedoeling: een zo perfect mogelijk eindresultaat neerzetten.

Kunnen we je helpen? Wil je uitvissen tot welk prachtig grafisch ontwerp onze grafisch deskundigen in staat zijn?

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!