say hi!
Een duurzaamheidsverslag maken kan je leren!

Het seminarie over duurzaamheid trok een volle zolder. CSR Campus organiseert daarom de praktische opleiding ‘Communiceer via een duurzaamheidsverslag’.

Deel deze blog

Op 22 oktober 2019 organiseerde CSR Campus in samenwerking met Sustenuto en Magelaan een seminarie rond communiceren over duurzaamheid. Daarin beantwoordden we de volgende vraag: hoe stel je als organisatie je inspanningen op het vlak van duurzaamheid in de kijker? Het schrijven van een duurzaamheidsverslag kwam als meest efficiënte methode uit de bus. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want een dergelijk verslag opstellen heeft heel wat voeten in de aarde.

Om organisaties te helpen bij die uitdagende taak organiseert CSR Campus op 11 februari 2020 de praktische opleiding ‘Communiceren via een duurzaamheidsverslag’ in samenwerking met Sustenuto en Magelaan. Wie aan de opleiding deelneemt, stapt gegarandeerd buiten met inzetbare tools en concrete knowhow onder de arm. Hij of zij kan direct beginnen aan het duurzaamheidsverslag, de uitwerking ervan én – niet onbelangrijk – de communicatie errond.

Wist je trouwens dat je duurzaamheidsinspanningen zich perfect lenen voor de realisatie van een overtuigende infografiek?

Doel opleiding ‘Communiceer via een duurzaamheidsverslag’

Je mag een antwoord verwachten op de volgende vragen:

  • Wat zijn de huidige trends van duurzaamheidscommunicatie?
  • Hoe begin je aan een duurzaamheidsverslag en hoe verloopt het proces?
  • Op welke manier bepaal je de inhoud, structuur, look en feel van het verslag?
  • Op welke wijze werk je een coherente storytelling uit?
  • En – last but not least – hoe communiceer je optimaal over het verslag via al je kanalen?

De groep telt maximaal 15 deelnemers. Eerst worden een aantal goede en minder goede voorbeelden geanalyseerd. Vervolgens zet elke deelnemer zijn eerste stappen in de richting van een eigen duurzaamheidsverslag.

Ervaren en deskundige trainers

  • Benoit Simonart van Sustenuto helpt bedrijven bij de integratie van duurzaamheid in hun strategie en cultuur. Hij heeft een participatieve stijl van coachen, is resultaatgericht, analytisch en een positieve denker.
  • Joke Ongena heeft bij Magelaan als communicatieadviseur verschillende bedrijven begeleid bij het ontwerpen en opmaken van hun duurzaamheidsverslag en het opstellen van een communicatieplan.

We raden deze opleiding van harte aan aan iedereen die met communicatie over duurzaamheid te maken heeft. De dagopleiding kost 590 euro (excl. btw) en komt bovendien in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Leden van strategische partners van CSR Campus genieten 20% korting.

Doorgrond de geheimen van duurzaamheidsverslaggeving

En schrijf je in voor de opleiding ‘Communiceer via een duurzaamheidsverslag’.

Praktisch

  • Datum: 11 februari 2020
  • Uur: 9u00 tot 17u00
  • Locatie: Espace Jacqmotte, Hoogstraat 139, 1000 Brussels

Meer informatie?

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!