say hi!
Brainstormtechnieken op één praktische poster

Regelmatig brainstormen we over nieuwe campagnes, bedrijfs- of productnamen. Onze brainstormtechnieken staan nu op één mooie poster. Bestel hem gratis.

Deel deze blog

Welke brainstormtechnieken zijn er?

Er zijn een heleboel brainstormtechnieken, maar er is slechts één basisvoorwaarde om te kunnen spreken van een goede en efficiënte brainstorm: stel een focusvraag en geef vervolgens alle associaties de vrije loop. Alle ideeën zijn welkom, van de zotste en origineelste over de grootste clichés tot de meest charmante en bruikbare invallen. Schiet geen enkel idee af, laat ze maar komen en noteer ze allemaal. Inderdaad, ook die exemplaren die op het eerste gezicht totaal onuitvoerbaar, te hooggegrepen en zelfs onrealistisch zijn.

Zit je een beetje vast? Formuleer de focusvraag dan net dat tikkeltje anders. Gebruik daarbij eenvoudige en positieve woorden zoals hoe, waarom, wanneer, wat als… Dat geeft direct goesting en energie om verder na te denken. Vertrek ook nooit van een negatieve vraag, maar verwoord die altijd positief. De antwoorden en de associaties die je krijgt zijn dan een stuk warmer en rijker. Puike ideeën voor een campagne, bedrijfsnaam, slogan, branding… vliegen je zo rond de oren.

Creativiteit eerst, oordeel later

Welke brainstormtechnieken je ook gebruikt, alle ideeën zijn welkom, zelfs in willekeurige en chaotische volgorde. Uit wanorde groeit vaak heel wat moois. Pas nadat er enorm veel (zotte) ideeën de revue zijn gepasseerd, begin je ze een beetje te vernauwen en is het tijd voor een doelgericht en kritisch oordeel. Dan pas is het tijd om het juiste idee te selecteren, te ontwikkelen en te verrijken tot een prachtexemplaar.

Bestel onze gratis brainstormposter boordevol ideaboosters

Magelaan realiseerde een mooie en handige A3-brainstormposter waarin alle bovenstaande waarheden en brainstormtechnieken puntsgewijs staan opgesomd. Waarin ideakillers echte ideaboosters worden. Een handig hulpmiddel en een positieve leidraad die een brainstormvergadering alleen maar kan verrijken. Het goede nieuws? Deze poster is volledig gratis. Gewoon even bestellen, en je krijgt hem helemaal gratis in de bus.

Ja, ik bestel de brainstormposter van Magelaan.
Besteld? Hou je brievenbus in de gaten!

Let’s create together!

contacteer ons

Magelaan - Let's Create

Word geïnspireerd door onze nieuwsbrief!