Competenties

Eenvoudige oplossingen vinden

Alle klanten van Magelaan hebben eigen vragen. Dankzij creatief denkwerk en een up-to-date technische infrastructuur kunnen we daar een antwoord op geven. Ons doel? 'Communication made simple'. Een paar voorbeelden:

  • U wil het verkeer op uw website kunnen volgen? U wil informatie over uw bezoekers? Dan heeft u waarschijnlijk al google Analytics laten installeren. Maar hoe ga je die gegevens interpreteren? Daar hebben wij een rapportagetool voor.
  • U bent het beu om correcties op bijvoorbeeld een tijdschrift of een jaarverslag via pdf's te laten verlopen? U zou dat zelf, rechtstreeks in de opmaak willen doen, zonder tijdverlies?Daar hebben we een softwareoplossing voor.
  • U hebt een pak beelden waaruit u moet kiezen? Daar hebben we een beeldenbank voor.
  • U wil een catalogus op basis van gegevens uit een database? Daar hebben we gespecialiseerde programma’s voor.

Maar we doen namelijk veel meer.

Concept en marketing

Hiermee toont Magelaan zijn stuwende kracht. Concept en marketing hebben vooral te maken met u goed begrijpen. Met inzicht in uw doelgroepen en uw producten of diensten. En met een grondige kennis in de verschillende communicatie- en marketingmogelijkheden. Op basis daarvan helpen wij u naar een volwaardige strategie: een duurzaam concept, een doeltreffend plan en op maat gesneden instrumenten. Dat alles vergezeld van een heldere werkmethode, strikt budget, soepele planning en een grondige evaluatie.

Communicatieadvies

Magelaan weet hoe complex de communicatiewereld vandaag is. Een geslaagde campagne, een mooi boek, een interessant tijdschrift, een functionele website of de juiste aanwezigheid op de sociale media zijn geen evidenties. Daarom hebben alle klanten een begeleider. Zij geven advies, luisteren naar uw vragen en zoeken naar pasklare oplossingen. Meedenken is hun sterk punt. Omdat klantenbegeleiders ook fier willen zijn over het afgeleverde eindproduct zijn zij de strenge bewakers van kwaliteit in elke fase van het productieproces.

Copywriting en redactie

Magelaan kan instaan voor alle schrijfwerk: daarvoor hebben we journalisten en germanisten in huis. Creatieve teksten, redactioneel werk of eindredactie: u vraagt, wij schrijven. Van klein werk tot heel groot.U wilt die teksten in andere talen? Geen nood: Magelaan heeft uitstekende contacten met vertaalbureaus. Niet alleen voor ‘standaard’-talen als Frans, Duits of Engels, we doen het soms ook in het Russisch, het Chinees, het Somalisch.

Grafisch ontwerp en lay-out

Onze vormgevers gebruiken alle visuele registers om de creatieve vonk te laten overslaan. Maar ze werken niet in het wilde weg: ze luisteren aandachtig naar uw wensen en houden de doelstellingen en de doelgroep van het product in het oog. Creatief maatwerk dus.Nadat de vorm bepaald is, maken we een afgewerkt product. De krijtlijnen zijn getekend, de opmaker kan daarbinnen met tekst en beeld spelen. Een vak waarbij efficiëntie en inzicht de sleutelwoorden zijn.

Fotografie

Beelden zijn uitermate belangrijk. Ze moeten goed van kwaliteit en krachtig van boodschap zijn. We fotograferen zelf, maar we werken ook samen met andere fotografen: de ene is immers beter in productfotografie en de andere in portretten. En natuurlijk hebben we een abonnement op beeldenbanken waardoor we voor elk onderwerp een gepast beeld kunnen vinden.

Illustratie

Illustraties, infografieken of cartoons maken elke publicatie helderder en aangenamer. Publicaties voor kinderen bijvoorbeeld kunnen niet zonder aangepaste tekeningen. Bij andere uitgaven zijn icoontjes, technische illustraties, schema’s, tabellen en grafieken onontbeerlijk. Dat talent hebben wij in huis, met een jarenlange ervaring.

Webdesign

Een website begint met denkwerk. Wat zijn de behoeften en de doelstellingen? Hoe past de website binnen uw communicatiestrategie en uw huisstijl? Welke rol spelen de sociale media daarbij? Wat met uw elektronische nieuwsbrief?Die website moet gemakkelijk te beheren en aan te passen zijn. Daarvoor hebben we een eigen Content Management Systeem (CMS) ontwikkeld. Dat volgt de principes van ‘responsive design’: of u met een computer, een tablet of een smartphone naar uw website surft, altijd is de vormgeving en inhoud aangepast aan het scherm van de gebruiker.Uw website is geen elektronische vitrinekast meer maar een virtuele computer. We kunnen (heel ingewikkelde) processen programmeren waarvan we de resultaten overzichtelijk en eenvoudig tonen.En natuurlijk vraagt u zich af hoe u de sociale media kan inschakelen in uw communicatiestrategie. Magelaan helpt met de keuze van de kanalen, de inhoud die u daar verspreidt en met het systeem van meting om de resultaten te kunnen beoordelen.

Zin in meer?
schrijf je dan in voor de Magelaan nieuwsbrief!

Reva Vlaanderen Toerisme
Vluhr Advys
Boek.be SOS Kinderdorpen
Melexis Plattelandsklassen
Gezinsbond EROV
CSR Campus